kajnardja alfatar sitovo Glavinica
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
БИБЛИОТЕЧЕН ПОРТАЛ ЗА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗДРАВНИ И ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ В СИЛИСТРА, ДУЛОВО И ТУТРАКАН

Повишаване на обществената осведоменост в областта на здравните услуги и на транспорта в регион Силистра, чрез създаване на партньорски библиотечен Е-портал, с финансовото съдействие на Фондация „Глобални библиотеки – България”

Конкурс за проекти – 2016
„Библиотеката – активен участник
в обществения живот”

ПРОЕКТ
„Библиотечен портал за достъп до информация за здравни и транспортни услуги в Силистра, Дулово и Тутракан” по Договор МК-ДБФ-15/15.09.2016 г. с Министерство на културата и Фондация „Глобални библиотеки” България.

ОСНОВНИ ЦЕЛИ
Повишаване обществената осведоменост в областта на здравните услуги и транспорта в регион Силистра, чрез създаване на партньорски библиотечен Е-портал;
Развитие капацитета и затвърждаване потенциала на обществените библиотеки в Силистра, Тутракан и Дулово като ресурсни и обществено ангажирани центрове, и активни участници в живота на съответната община и на област Силистра;
Въвеждане на иновативна услуга;
Утвърждаване на успешни модели за устойчиви партньорства.

БЕНЕФИЦИЕНТ
Регионална библиотека „Партений Павлович”, град Силистра
ЕКИП: Даниела Недялкова, Мануела Енчева, Светомира Вачева, Надя Иванова, инж. Мартина Стойкова, Васил Тончев

ПАРТНЬОРИ
Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров- 1873”, град Тутракан
ЕКИП: Светлана Петкова и Стефка Капинчева
Народно читалище „Христо Ботев – 1948”, с. Руйно, община Дулово
ЕКИП: Садие Мехмет Махмуд и Али Мехмед Антика

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРОЕКТА
октомври 2016 г. – април 2017 г.

ОБЩА СУМА НА ПРОЕКТА
4656 лв., от които безвъзмездно финансиране 3880 лв. и съфинансиране 776 лв.

ЦЕЛЕВА ГРУПА
1.Потенциални потребители на здравни и транспортни услуги от област Силистра и други региони на страната, както и от Румъния;
2.Потребители на библиотечно-информационни услуги от 35-те информационни центрове, създадени по програма „Глоб@лни библиотеки - България” в област Силистра;
3.Читатели и потребители на библиотечни услуги в общините Силистра, Дулово и Тутракан (10711 регистрирани потребители);
4.Посетители на сайта на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра (22863 посещения);
5.Посетители в Регионалната библиотека, ползващи се от възможността за придвижване с инвалидни колички;
6.Потребители на медицински и транспортни услуги в Силистра, Дулово и Тутракан с проблеми в пространственото си придвижване, с необходимост от достъп на инвалидни колички в сградите и превозните средства.

                             ***
Конкурс за малки проекти, 2016: „Библиотеката – център на местната общност” по Договор РД11-00-115 /24.06.2016 между Министерство на културата и Фондация „Глобални библиотеки – България”

Е-mail на проекта: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Информацията в базата данни ще бъде публикувана в Портала въз основа на сведенията, попълнени в следните анкетни карти:
АНКЕТНА КАРТА ЗА МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ

АНКЕТНА КАРТА ЗА ФИРМА ПРЕВОЗВАЧИ

АНКЕТНА КАРТА ЗА ОБЕКТ

Анкетните карти с Вашите данни изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или до: 7500 Силистра, улица "Симеон Велики" № 44, п.к. 212, за Проект „Библиотечен портал за достъп до информация за здравни и транспортни услуги в Силистра, Дулово и Тутракан”

Първоначалната информация е набавена с дейности по проект "Библиотечен портал за достъп до информация за здравни и транспортни услуги в Силистра, Дулово и Тутракан". Бенефициент е Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра, а партньори са библиотеките при читалище НЧ „Никола Й.Вапцаров – 1873” - Тутракан и НЧ „Христо Ботев – 1948”, с. Руйно, община Дулово. Проектът беше осъществен в рамките на конкурса „Библиотеката – активен участник в обществения живот” по Договор МК-ДБФ-15/15.09.2016 г. Министерството на културата и Фондация „Глобални библиотеки – България” – подкрепиха местната общност от регион Силистра, като финансираха реализирането на проекта, предназначен за въвеждане на нова модерна библиотечна услуга за потребителите от областта. Основната цел е повишаване на обществената осведоменост в областта на здравните услуги и транспорта в област Силистра.

В рамките на половин година екипите по проекта анкетираха 206 медицински специалисти, 31 превозвачи и 56 здравни обекта в Силистра, Дулово и Тутракан, направиха над 200 снимки и поредица от видеоклипове. Анкетите бяха преработени във вид на виртуални визитки и беше създаден иновативен и интерактивен сайт за библиотечни, здравни и транспортни услуги в област Силистра.

Във виртуалните визитки е включена обстойна информация – местонахождение на лицата и обектите с мобилна навигация чрез Google карти, телефони за връзка, работно време и др.

Подреждането на информацията е по видове услуги: здравни и транспортни, по селища, а вътре информацията е по специализирани услуги. Търсенето е удобно и се извършва по име, селище, ключова дума и др. признаци.

След приключване на проекта, екип „Проекти, информация и дигитализация” в РБ „Партений Павлович”, продължи дейностите по устойчивостта му и с помощта на читалищните библиотеки събра и публикува информация за здравните и транспортните услуги и в останалите четири общини от област Силистра.

Проектът разви капацитета и затвърди потенциала на обществените библиотеки в област като ресурсни и обществено ангажирани центрове, и активни участници в живота на съответните общини и на област Силистра.

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Нагоре

В момента има 160  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.