Имало едно време момче на име Чавдар. То живеело в къщата на едно богато семейство, което не го обичало истински, защото не било неговото истинско семейство. Всеки ден Чавдар се разхождал в гората със своето куче Арчи – единственият му приятел.
Един ден Чавдар и Арчи се разхождали, но изведнъж кучето побягнало и се скрило в гъстата гора. Чавдар започнал да го търси, когато го чул да лае силно. Момчето тръгнало към мястото, от което се чувал звука и видяло, че кучето се опитва да изрови нещо. Когато приближило, решило да провери какво е намерил Арчи. Оказало се, че това е стара риза. В този момент в гората задухал силен вятър, затова Чавдар решил да облече ризата. Обхванало го странно чувство, но си помислил, че това е от вятъра.
По-късно, докато се връщал, забелязал странна къща и от любопитство влязъл вътре, за да разгледа. По стената имало окачени снимки и той се загледал в тях. На една от снимките забелязал едно малко момченце и видял приликата между него и детето.
В момента, в който посегнал към снимката, вратата се отворила и в къщата влезли мъж и жена. Жената го погледнала и сърцето и подсказало, че това е нейното изгубено дете. Тогава Чавдар попитал жената откъде е сигурна, че той е нейният син, а тя отговорила, че е познала кучето и започнала да разказва.
Те били много бедно семейство и когато той се родил, решили, че е по-добре да го оставят някъде, където ще е в добри ръце. Страхували се, че ще е самотен, затова оставили своето любимо куче да го пази и да му бъде верен приятел. Допълнили, че нямали одеяло, с което да го завият, затова го увили в ризата на баща му. Когато новите му родители прибрали момчето, те решили да се отърват от кошчето и ризата, за да не ги намери никой, и ги заровили в гората, но кучето запомнило миризмата.
И така, слушайки историята на жената, Чавдар разбрал, че наистина е техен син и осъзнал защо „неговото“ семейство никога не го е обичало. Чавдар простил на своето истинско семейство и тримата заживели щастливо.

  1. Александра Филчева
  2. Аляра Бейзат
  3. Ева Съботинова
  4. Иванка Георгиева

ОУ“Иван Вазов“

В момента има 131  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.