ИЗЛОЖБА - „ЖИВОПИС” НА ИЛИЯ ИВАНОВ

Авторска изложба – „Живопис - 2020” на талантливия силистренски художник Илия Иванов беше открита в Силистренската библиотека на 15.01.2020 г., във фоайето на първи етаж.
Илия Иванов е известен преди всичко като фотограф със собствено ателие и с множество изяви у нас и в чужбина. Притежава и собствена школа, в която учи младите таланти как да боравят с обектива, така че след време да станат водещи автори като него. Преди години започва да рисува, изхождайки от факта, че е много близко до фотографското. Сега владее и двете, като хем снима, хем рисува, което за него е невероятно удоволствие.
Той показа 18 платна различен формат, които е сътворил с темпер, масло и акрил през изминалата 2019 г.
„Живот в живописта” има в майсторския замах на рисуващата четка на художника – фотограф Илия Иванов. Творческо – индивидуален стил струи от картините шедьоври. Пейзажи от Златна Добруджа, натюрморти, и прекрасно, пресъздадената в картина Руска църква "Покров Пресветой Богородице" - /Покров на Пресвета Богородица/, която днес се намира в Татарица (в миналото самостоятелно село, а днес част от село Айдемир).
Лодките, които романтично ни напомнят за лятото и рибарите, допълват пейзажната еманация на изложбата, а като допълнение са прекрасните вази с цветя. Разбира се тук е включен и стилът на съвременното изкуство.
Една от творбите е абстрактна, но повечето са с флорални и други мотиви, завладяващи с майсторското си изпълнение. Те са стилни, изящни, предизвиквайки съответното празнично настроение, още повече, че звучат наистина изключително задушевно. Поставени са в красиви рамки, в унисон с изобразените върху тях конфигурации, както и с багрите и тоналностите, използвани при създаването им. Потапят ценителите в една артистична атмосфера, затова, щом ги видят, те веднага изпитват естетическа наслада, коментират специалистите.
В момента художника – творец Илия Иванов е в своето творческо амплоа само на живописец, изложбата е запланувана да продължи до края на януари.

В момента има 347  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.