НАГРАЖДАВАНЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ ТВОРБИ В ОБЛАСТЕН КОНКУРС „БЯЛО РОЖДЕСТВО” 2019 г.

     В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, в зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович за шести път се проведе традиционното награждаване на отличените творби в Областен конкурс за рисунка, есе и стихотворение ”Бяло Рождество”. Отличените творби са 140, като 95 от тях са от раздел „Изобразително изкуство” .

          Във фоайето на първи етаж е експонирана изложба на детските рисунки от раздел 1 – Изобразително изкуство. Три от рисунките от конкурса бяха избрани за картичка на Община Силистра, а техните автори получиха специален подарък от кмета на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов.

          Тази година в раздел „Литература” участваха 12 силистренски деца и 33 от Шумен. Най–малкият шуменски участник е на 6 г. Най-малките художници от град Силистра са Белослава Йорданова и Доротея Христова от Детска градина „Ян Бибиян”. Техен ръководител е известният силистренски художник Вихрен Иванов от ОДК – Силистра.

В раздел втори „Изобразително изкуство” най-много награди получиха участниците от ОДК – Силистра и ПГС „Пеньо Пенев” – Силистра. Всички участници в конкурса получиха грамоти и награди.

          Директорът на Регионална библиотека „Партений Павлович”, г-жа Светла Ангелова, поздрави участниците в конкурса и връчи поздравителен адрес на организаторите. Поздравителен адрес до участниците изпрати и г-н Ивелин Статев - областен управител на област Силистра.

В момента има 72  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.