На 3 декември в конферентна зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” бе представена личностната енциклопедия „Духът е воля”, с автор Радка Димитрова. Събитието се състоя по инициатива на Красимира Георгиева – председател на Фондация „Съпричастие” – Силистра. Официални гости бяха Мария Недялкова – зам. кмет "Хуманитарни дейности" на Община Силистра, Ивелин Неделчев – зам.-председател на Общински съвет Силистра, Елица Тодорова – общински съветник, Светла Ангелова – директор на Регионална библиотека „Партений Павлович” и д-р Росица Дучева.
Йорданка Иванова представи силните изрази, лъхащи с позитивизъм и оптимизъм, от книгата „Духът е воля”. Красимира Георгиева е един от нейните герои. Тя сподели за своя живот през годините, благодари на хората, които са били до нея. Предложи на приятелката си Ваня Георгиева да прочете от книгата това, което е написано за нея.
Веделина Симеонова представи част от рецензиите към книгата. Срещата продължи с приветствия и поздрави по повод издаване на енциклопедията и международния ден на хората с увреждания. Датата за това събитие не е случайно избрана, защото е рожден ден – 11 години от създаване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Силистра. В края на срещата Красимира Георгиева подари на гости и приятели екземпляр от книгата „Духът е воля” с нейното мото: „Обичайте и ще бъдете обичани!”.

В момента има 131  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.