ВДЪХНЕТЕ ЖИВОТ НА ВАШИТЕ ИДЕИ!
ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”

По повод Европейската седмица на програмирането, в зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович”, бяха организирани занимания с програмиране. Събитията станаха част от програмата на библиотеката в Европейските дни на програмирането, които тази година са под мотото „Вдъхнете живот на Вашите идеи!” Целта на тази инициатива в ЕС е да се насърчи творческата изява чрез програмиране и да се повиши интересът към технологиите, техническите науки и математиката.
Васил Тончев - системен оператор на Регионална библиотека "Партений Павлович", проведе демонстрационни семинари с ученици от II-ри „б” клас от Основно училище „Иван Вазов”. Децата научиха интересни факти за дизайна и функционалността на роботите „Мистър Финч” и действието на очилата за виртуална реалност. Програмирането се оказа приятно, интересно и забавно.
Роботите са дарени на Регионална библиотека „Партений Павлович” от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмирането и са достъпни за децата в сектор „Проекти, информация, дигитализация” с IT специалистите.
За четвърта поредна година Фондация „Глобални библиотеки - България”, координира Европейската седмица за обществените библиотеки в цялата страна, която цели да повиши обществения интерес към програмирането. Тя насърчава европейските граждани от всички възрасти да подобрят дигиталните си умения и да осъществяват идеите си чрез програмиране.

В момента има 146  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.