IMG 20190920 105222

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”

С ОТЛИЧИЕ ЗА ПРОЕКТА „БИБЛИОТЕКА БЕЗ БАРИЕРИ”
 
На 20 септември, в зала „Истър“ на хотел „Дръстър“, екип на Комисията за защита от дискриминация, с председател доц. д-р Ана Джумалиева, презентира Закона за защита от дискриминация и дейността на комисията в регион Силистра.
На срещата беше представена и кампанията „Достъпна България”, в рамките на която Регионална библиотека „Партений Павлович” беше удостоена с грамота и сертификат за осигурена достъпна архитектурна среда.  
 Директорът на Библиотеката г-жа Даниела Недялкова прие отличието и подчерта, че „едно общество е силно тогава, когато слабите хора в него са силни”!
 
 Проект „Библиотека без бариери!” е първият голям социален проект на Библиотеката, реализиран през 2015 г. с Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика. В рамките на проекта е закупен самоходен робот с гумени задвижващи вериги за преодоляване на стълбища с инвалидни колички, адаптирано е санитарно помещение и е реализирано онагледяване за достъпна архитектурна среда. По този начин Библиотеката осигури равноправен достъп до своите ресурси и услуги, съгласно изискванията на Закона за интеграция на хората с увреждания и Наредба № 4 от 01.07.2009 г.  
 
Днес Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра гарантира ефективност на системата за интеграция на хората с увреждания и свободен достъп до всички видове услуги, читателски компютъризирани работни станции и богатството от фондове и колекции.

В момента има 353  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.