НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”

Регионална библиотека получи националната награда „ПРОКУЛТУРА 2022” в категория „ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ”.

Националните награди ПРОКУЛТУРА - 2022 се обявяват в рамките на IX –та национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на младежките състави”, която се проведе в гр. Бургас на 12-13 август 2022 година.

Регионална библиотека „Партений Павлович” е най-големия културен институт в област Силистра и осъществява разнообразни събития, голяма част от които са насочени към младите хора и достъпа им до културните ценности. Децата на гр. Силистра са сред най-активните участници в националните кампании за насърчаване на четенето, което се дължи и на библиотекарите от силистренската библиотека. При организацията на културните инициативи, библиотекарите интегрират литературни, игрови, театрални, визуални дейности. Библиотечните инициативи популяризират не само литературни произведения на български и чужди автори, но и запознават младите хора с културно-историческото наследство на силистренския край, допринасят за развитието на творческите способности и въображението.

Високото национално отличие е признание за мястото на Регионална библиотека „Партений Павлович” в културния живот на общността и за професионализма на библиотечните специалисти. Всяка година те организират освен традиционните, и нови библиотечни инициативи , които се превръщат в атракция за децата на град Силистра. Стимулирането на младежката инициативност, обогатяването на социалния опит и работата в екип, уважението към личността на младите хора, обуславят трайния интерес към библиотечните изяви, в които участват не само деца, живеещи в Силистра, , а и гостуващи по време на ваканциите.

В момента има 151  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.