FACEBOOK PICРегионална библиотека „Партений Павлович” - град Силистра, беше домакин на две срещи с представяне на детската книжка „Къде живее вятърът” от Анабел Хихил /Силвия Йорданова/.

Книгата разказва за чудните приключение на кучето Рей на три континента, което се запознава с невероятни растения и животни.
„Къде живее вятърът” провокира любопитството на малки и големи читатели, обогатява сетивността и знанията чрез метода на сугестопедията.
„Къде живее вятърът” стимулира четенето и подхранва любовта към четенето!
Авторката разкри пред малките читатели как е измислила героите и как се създава една книга от идеята до отпечатването й. С много търсене на думи, четене на текст, кошнички за вълшебни думи и много въпроси срещата премина неусетно. С музика и танц от песента „Пътешествие с Рей”, занимателни игри с пластилин и рисуване с тебешири завърши срещата с детската писателка Анабел Хихил.

Тя представи своята прекрасна творба пред родители и учители от Силистра. Как книгата влияе на речниковото богатство, комуникативните умения и цялостното развитие, по какъв начин децата лесно да усвояват четенето, хармонията в отношенията родители-деца, бяха само част от темите, по който разговаряха Силвия Йорданова и нейните читатели от Силистра.

В момента има 132  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.