Откриване на изложбата „Силата на времената” на талантливата художничка Елена Маркарян
8 юни, за Регионална библиотека „Партений Павлович” е празник , защото след дългия период, в който работихме дистанционно, отново отварихме вратите си за културни събития. Чрез тях ние споделяме отново удоволствието от досега с прекрасни картини, книги, автори. Щастливи сме, че първото от тези събития е изложбата на младата силистренска художничка Елена Маркарян.
След своя прощъпулник с първата си изложба в библиотеката "Силата на цветовете" Ели Маркарян ни гостува отново със свои творения. Втората си изложба тя е нарекла „Силата на времената”.
Творбите, които преди две години ни показа, разкриха пред нас , че Елена е художник с нежна душевност, лирична чувствителност и цветно светоусещане.
Картините, които днес ще видим, ни представят отново Ели като художник, който се вълнува от красотата, открива я непрекъснато около себе си и я представя пред нас във вид на изящни творения. С част от картините си от тази изложба тя ни връща към далечни и славни времена за българския народ, когато хан Тервел поставя на колене арабите и спасява Европа. Още по-назад във времето ни връща един изключителен портрет на велик пълководец, роден в нашия град. Наречен „последния римлянин” – Флавий Аеций бил храбър воин, талантлив военачалник и изкусен дипломат.
Такива чувства – на възхищение от красотата на Силистра, от героичното минало на българите и доблестта на силни воини, стъпвали по нашите земи, пораждат платната, които ще видим днес.
На добър час на изложбата и нейната авторка!

В момента има 202  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.