На 20 февруари 2020 година в Регионална библиотека „Партений Павлович” гостува поетесата Надежда Захариева. Тя бе председател на тричленното жури, което определи победителите в 19-ия национален конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов”.
Надежда Захариева е общественик и творец с изключителна душевност. Вроденото й чувство за дълг, отговорност и достойнство придава изключителна мъдрост на творбите й. Те са издадени в 20 книги – 3 романа и 17 стихосбирки. Стиховете на Надежда Захариева са своеобразна поетическа автобиография. Това е поезия, създадена като изповед, като самоанализ, поезия която избягва патоса, а търсенията са в посока търпение, толерантност, любов към човека.
Тази искреност към читателите, ведрият поглед към живота, огромният талант я правят любимка на поколения българи.
Десетки бяха почитателите на словото, които дойдоха в зала „Диоген Вичев” да се срещнат с поетесата и да чуят най-новите й стихове. Авторката представи наскоро излязлата „Душа на длан” – антология на творчеството й. Надежда Захариева пожела на читателите си да помнят, че истинската любов е щедрата и тя е великото чувство, което ни прави по-добри.

В момента има 362  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.