Днес, 7 февруари 2020 г., в Регионална библиотека „Партений Павлович” бе открита изложба „Одежди и мартеници – вълшебство от багри”, която ще продължи до 19 февруари. Тя е дело на Кристина Джерманска и Виктория Денева – майстори на народните занаяти. Експозицията включва автентични народни носии от различни етнографски региони на България и оригинални сувенири, пана и мартеници. Виктория Денева е един от младите български творци, които не само творят, пазят народните традиции, но и доказват, че красотата на народните традиции е непреходна.

Ярките цветове на мартениците и носиите внасят празнично настроение в Регионална библиотека – Силистра и напомнят, че пролетта скоро ще настъпи. „Посланието на експозицията е цветовете, които ни дават живот, надежда и радост. Цветовете, които оставят ярки, дори и в мъглата. Това са тези цветове, които ни правят животът по-красив и стойностен! Това са цветовете, които надничат от миналото и аз съм направила път, за да погледнат насам. Акцент е българското, традиционните символи и багрите“, сподели авторката Виктория Денева.

Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” пожелава на Виктория Денева все така успешно да популяризира българските обичаи и традиции, със своята творческа дейност и майсторство да внася радост и красота в ежедневието ни!

В момента има 365  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.