Нощта на книгите за Хари Потър, по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury, а българският домакин е издателство Егмонт.

За четвърта поредна година „Нощ на книгите за Хари Потър” организира Регионална библиотека „Партений Павлович”“ – Силистра. Екипът на Детски отдел подготви незабравима магическа вечер под надслов „Тримагическият турнир“. Споделихме магията на незабравимите истории и приключения на „момчето, което оживя“. Младите магьосници, вещици и мъгъли имаха възможност да вземат участие в събитие, изпълнено със забавни игри и четене на любими откъси от романите за Хари Потър. Участниците се изявиха в три забавни изпитания и игри като „Преодолей кръга на възрастта и приближи бокала”, „Овладей призоваващата магия”, „Предизвикателство по транфигурация”, „Кой съм аз”, Тримагическа тирада”, „Тримагическа игрословица”, ”Дизайн на чорапа на Доби” и „На лов за отвари”. Всеки от участниците се снима със селфи рамката „Виждали ли сте тази вещица или магьостница?” и получиха сертификат за участие в събитието.

Сред основните цели на кампанията е възможността младите читатели да се докоснат до магията на книгите и бъде мотивиран интереса им към четенето. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява всяка година да привлече милиони млади хора към четенето, носейки послания за толерантност, емпатия и вълшебната сила на приятелството.

В момента има 198  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.