В навечерието на 8 март - Празникът на жената, Регионална библиотека "Партений Павлович" представя на силистренската публика авторската изложба на Христина Стойкова "Вълшебни линии, изкуството на вектора".

Директорът на библиотеката г-жа Даниела Недялкова представи младата силистренка пред многобройните гости и журналисти. Тя пожела на  авторката творческо вдъхновение и реализиране на талантите, с които е надарена.

Христина Стойкова е родена в Силистра през 1991 година. Завършила е „Пространствен дизайн” и разширено изучаване и практики в интериора в Техническия университет във Варна. Още като студентка участва в много артистични базари, в които представя приложното си изкуство. Христина Стойкова подчерта, че най-много се гордее с няколкото си реализирани интериорни проекта, в които е включила свои художествени произведения и стъклописи. Това, което я отличава като творец е нестандартното, различното и дори странното в арт-а и затова вплита в интериорните си решения техники от позабравените изонит и стринг арт.

„Вдъхновението, както знаем, идва под различна форма. При мен идва от творчеството на световни автори, от странни форми, от споделени истории от хора и най-вече от музиката. Когато затворя очи, изникват цветове, форми и чувства, и веднага хващам първото удобно за рисуване нещо и ръката ми вади от това, което е в съзнанието ми”, сподели талантливата авторка.

Изложбата на Христина Стойкова ще бъде на вниманието на силистренци до края на месец март.
DSC 2381DSC 2388

В момента има 1641  гости и няма потребители и в сайта