Национална инициатива „Бисерче вълшебно”- 2017 г.

logo biserche 2
На 15 февруари 2017 г. стартира Националната инициатива „Бисерче вълшебно“ - единствената награда за детско-юношеска литература в България, чието жури са младите четящи хора от 6 до 15 години.

Номинираните книги са издадени на български език през 2016 година. Те говорят на езика на съвременните млади хора, с тях се общува лесно и приятно. Според организаторите на наградата - Фондация „Детски книги”, четенето не трябва да е задължително и те застават зад каузата, че всяко дете има право да чете модерна литература.

Младите читатели могат да изразят своето мнение за най-добра издадена детска книга през 2016 година, като гласуват по избор, в някоя от възрастовите категории „Откриватели” (6-8 г.), „Мечтатели” (9-11 г.), „Майстори” (12-15 г.), както и в интерактивни и мултимедийни книги от възрастова категория „Иноватори”(6-15 г.).

През 2016 г. силистренките деца бяха сред най-активните участници в конкурса за цялата страна. Нека да запазим водещата си позиция и през 2017 г., и в това издание децата да покажат, че са активни читатели с мнение. Заглавията, номинирани за „Бисерче вълшебно”, можете да намерите в Детски отдел на библиотеката.

Можете да гласувате за наградата „Бисерче вълшебно“ 2017 г. от личния си или от читателски компютър в Детски отдел, а крайният срок е 22 април.

За повече информация посетете сайта http://www.biserche.com/

В момента има 1356  гости и няма потребители и в сайта