На 17 май, в Регионална библиотека „Партений Павлович ,” Клуб „Творческо писане” на Езикова гимназия „Пейо К. Яворов”, с ръководители Ваня Игнатова и Ванушка Димитрова, разкри потенциала на журналистическия си талант, своите мотиви, цели и удовлетворение от дейността си и във връзка с 25-годишния юбилей на вестник „Елит”.
Приятели, родители, учители, първосъздатели и творци от няколко поколения, участвали в списването на вестника, споделиха свои спомени и съпреживени забавни моменти.
Провокирани от Красимир Коев и Магдалена Атанасова - първият и настоящият директори на Езиковата гимназия, младите журналисти прочетоха свои творби.
Съпътстващата изложба, подготвена от отдел „Краезнание” на Регионалната библиотека, вдъхнови г-жа Ваня Игнатова да прочете есето „Търся своя вагон”, а музикалното трио на Езикова гимназия го илюстрира остроумно с изпълнение на „Обичам БДЖ”...
Събитието беше наситено с рок-усмивки, творческа атмосфера и заслужени поздравления за абитуриентите и младите таланти на Езикова гимназия.
Директорът на библиотеката - г-жа Даниела Недялкова, пожела на абитуриентите да пишат книгата на своите, а не на чуждите мечти и да полагат своя поетичен автограф на възвишени и въздигащи духа творби.

 

В момента има 1227  гости и няма потребители и в сайта