На 14 май 2017  г. в красивия Дунавски парк на Силистра се проведе благотворителната инициатива  "ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ", организирана от Застрахователна компания „Олимпик” - Генерална агенция Силистра и Регионална библиотека „Партений Павлович” , с подкрепата  и партньорството на NetWorx  и „Зелен Био” магазин - гр. Силистра и с участието на много спонсори – „Девин”, Бар-кафе „&zo”, Top Design и Spa center ”Danube”.
За  спорта и за четящите хора на Силистра, в благотворителния маратон взеха участие 194 души /най-малкият участник беше на 7 месеца, а най-възрастният – на 75 години/, които направиха 1621 пробега и така  събраха 1621 лв. за нови книги за Регионална библиотека „Партений Павлович”.
Г-жа Даниела Недялкова - Директор на библиотеката, благодари на организаторите на събитието и на участниците в маратона, като подчерта: „Библиотечната  колегия на Регионална библиотека „Партений Павлович” е изключително щастлива от факта, че във Ваше лице имаме партньори и съмишленици в благородната кауза да въздигаме духовността като насърчаваме четенето.С всяка стъпка от днешния маратон ние акумулирахме ентусиазъм, опит, амбиции, нова енергия и сила, която ще се преобразува в натрупване на Знания.Всички 194 участници направиха своя безценен влог в дар за добро, дар за българска книга и българско слово. И независимо от пределите на възрастта и физиката, в любимия силистренски парк си дадоха среща и малки, и големи, но обединени от възможността да направят своето спортно приключение край хубавия син Дунав.”

В момента има 1296  гости и няма потребители и в сайта