В първия ден на Националната библиотечна седмица, представители на Регионална библиотека „Партений Павлович” и доброволци от неформална група "Серафим" предадоха "Библиотека в куфар" с 95 нови книги за деца и юноши на малките пациенти в Педиатрично отделение на МБАЛ-Силистра.
При връчването на дарителницата, г-жа Даниела Недялкова, директор на библиотеката , се обърна към пациентите на Педиатричното отделение с думите: "Пожелаваме Ви много и забавни книжни приключения с подаръците, които са заредени с много обич! И тъй като книгите са вълшебни и лекуват, Вие бързо ще оздравеете!" Тя изказа своята специална благодарност към дарителите, които се включиха в инициативата на библиотеката и към младите и ентусиазирани доброволци от група „Серафим”, чиито добри дела ще запишат нова златна страница в историята на град Силистра. Г-жа Недялкова изтъкна и своето уважение към ръководството на МБАЛ-Силистра и към екипа на Педиатрично отделение и подчерта: "С уважение към домакините, в лицето на завеждащ педиатрично отделение д-р Маркова, които отвориха широко вратите не само за „Библиотека в куфар”, но и за възможността децата от отделението да се докоснат до знанието и до вълшебството на книгите”.
Кампанията на Регионална библиотека „Партений Павлович” „Библиотека в куфар”приключи успешно на 30 април 2017 г. В книгодарителницата се включиха над 47 дарители, броят на събраните книги е 95, а към тях дарителите са добавили и много игри, флумастри и химикали.

В момента има 1453  гости и няма потребители и в сайта