От 4 до 6 април в конферентна зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович" се провежда "Великденска приказка с уъркшоп” , който даде своеобразен старт на тазгодишния Маратон на четенето. В уъркшопа участват третокласници от ОУ "Отец Паисий", а целта е да четем и да се забавляваме заедно в библиотеката.
Уоркшопът започна с едно Приказночетение на приказката на Мая Дългъчева "Как яйцата повярваха в чудесата". По нататък ще продължим с изработването на великденско яйце, което ще е високо 80 см., ще тежи около 6 кг. и ще бъде направено от рециклирани вестници. В тези три дена децата ще се включат в украсяването на яйцето, а от петък децата на Силистра и читателите на библиотеката ще могат да си направят селфи с великденското яйце гигант.
Всеки участник в нашите работилници ще украси с екоматериали – семки, оранжева и кафява леща, оцветен ориз с боя за яйца, сусам, морска сол и др. по едно яйце, което след това ще отнесе у дома си. Благотворително ще бъдат изработени 10 яйца, който ще се дарят на дома за възрастни хора.
Подобни инициативи са изключително значими и ценни за опознаването на вековните български традиции и за възпитанието и на подрастващите. А оттук нараства и жаждата им за нови знания, които могат да получат, като четат повече и повече книжки.

В момента има 1331  гости и няма потребители и в сайта