„ВЪЛШЕБНА ПРИКАЗКА ЗА ВЪЗРАСТНИ“

На 11 декември в конферентна зала „Диоген Вичев“ на Регионална библиотека „Партений Павлович“ се състоя премиерата на дебютния роман на силистренката Калина Иванова „Да се влюбиш във вещица“.

На събитието присъстваха много гости и приятели на авторката. Тя получи поздравителен адрес от името на д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра и от г-жа Даниела Недялкова - директор на Регионална библиотека „Партений Павлович“.

ЗА АВТОРКАТА:
Калина Иванова обожава книгите. Когато потъне в техния свят е изключително трудно да бъде измъкната от там. Още като дете открива, че обича да пише и е убедена, че ще стане писателка. Дори започва да пише няколко романа, но на около 20 годишна възраст установява, че дори и добре да пише все още няма какво да каже с произведенията си. Решава временно да спре да го прави, докато не натрупа житейски опит. И така, преди около три години, желанието за писане се връща с пълна сила и тя се захваща да пише роман с работно заглавие „Неочаквани трансформации“. Преди да го е завършила един много ярък сън я вдъхновява да напише романа „Да се влюбиш във вещица“. Участва и с двата романа в конкурс за Съвременен любовен роман на Издателство „Буквите“. И двата са класирани за втория етап на конкурса, но издателят я съветва да избере само единия, понеже вторият етап ще е доста тежък и ще ѝ е трудно да събере над 1000 гласа и за двата. Тя решава да участва с романа „Да се влюбиш във вещица“. Събира 1336 гласа и се класира в челната петорка, какъвто е регламентът. Това е и първият издаден роман от поредицата „Съвременни любовни романи”. Той излиза в края на септември 2018 година, а на 4 октомври е и първата му премиера в град Шумен.
ЗА РОМАНА:
Романът е вълшебна фентъзи история, случваща се в една действителност, много близка до нашата. История за магьосницата във всяка жена, която макар и потискана и забравена винаги намира начин да напомни за себе си. Когато една жена се докосне до магьосницата в себе си тя придобива необикновена сила и изключително точна преценка. А ако мъжът успее да разпознае и подкрепи магьосницата в любимата жена, той се оказва истински благословен.
Можете да намерите екземпляри на книгата във фондовете на Библиотеката.

В момента има 554  гости и няма потребители и в сайта