На 4 декември в Регионална библиотека „Партений Павлович” ни гостува авторката на детски книги Диана Петрова. Нейното посещение бе по повод спечелената награда на отбор „Вълшебни добротворци” от неформален ученически клуб „Епсилон” на ПМГ „Климент Охридски”. Членовете на клуба се превърнаха в посланици и лидери на мнение, като се включиха в конкурса „Активните бисерчета”. Благодарение на топлата връзка библиотека – училище, все повече млади хора се превърнаха в четящи „бисерчета”.
Количествените показатели за отличната работа дадоха своите резултати, като абсолютен победител по брой гласували деца в „Бисерче вълшебно 2018” беше град София, а Силистра се нареди на второ място с 1062 участника.
По време на посещението на Диана Петрова в Силистра, бяха реализирани две срещи. Първата бе с четвъртокласници в ОУ „Иван Вазов”, а втората се състоя в зала „Диоген Вичев” на Силистренската библиотека с учениците от IV „а” и IV „в” клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Силистра.
На срещата в библиотеката децата съставиха заедно „Верижна приказка” и се забавляваха на своята „Римувана безмислица”.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на библиотеката, връчи поздравителен адрес на авторката и художествен албум на известния силистенски художник Бедиг Бедросян, за спомен от Силистра.

ВИЗИТКА:
Диана Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Автор е на бестселъра "Мъдри приказки" и на първата книга с български приказки за осиновени деца "Двойната планета". Издала е три романа - дебютния "Ана" (2013), с който печели първото място за жена автор в поредицата "Гравитация" на издателство "Изток-Запад", "Синестезия" (2014), който попада в десетката на конкурса "Нов български роман" на издателство "Сиела", представен с откъси в литературните списания "B.O.D.Y.", “Vagabond" и "Drunken Boat", и "Лилит" (2016).

В момента има 1235  гости и няма потребители и в сайта