Премиера на книгата „Ивелин Димитров и „Полифония“. Песни пред олтара на времето“ в Библиотеката

Днес в Библиотеката се състоя вълнуваща среща на силистренската публика с радиожурналистката Божана Димитрова, съпругата на Маестро Ивелин Димитров Мариана Къдрева, диригент Людмила Герова и хористите на камерна капела “Полифония“ . Поводът беше премиерата на книгата „Ивелин Димитров и „Полифония“. Песни пред олтара на времето“,  издадена по повод 50-годишнината от създаването на Камерна капела „Полифония”, чествана тази година.

Тя разкрива живота и творческия път на маестро Ивелин Димитров (18 ян.1931, Силистра – 27 септ. 2008, Италия) – изтъкнат български инструментален композитор, музикален педагог и диригент, почетен гражданин на Силистра от 1991 г., създател на една от най-известните хорови формации - "Полифония". Със спомена и богатото музикално наследство на маестро Ивелин Димитров, днес Камерна капела „Полифония” жъне нови големи успехи на музикалните сцени у нас и по света. Тя е носител на тазгодишната награда „Кристална лира“ в категория „Хорово изкуство“ от Съюза на музикалните и танцовите дейци в България. Формацията  е и сред специалните гости на Международната музикално-сценична среща „Европа на крилете на песента и красотата“ в родния град на маестро Димитров - Силистра.

Екипът на библиотеката в Силистра представи презентация за живота и музикалните триумфи на именития ни съгражданин Маестро Ивелин Димитров. Божана Димитрова сподели вълнението, с което е сътворила книгата, а Мариана Къдрева и  хористите описаха с любов и преклонение спомените си за Ивелин Димитров.

Г-жа Даниела Недялкова – директор на Библиотеката пожела на музикалното семейство на маестро Ивелин Димитров “НА ДОБЪР ЧАС!” и нови професионални и творчески успехи в музиката – изкуството, което, както казва Платон: “дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко.

В момента има 1448  гости и няма потребители и в сайта