РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”
ПРЕДСТАВИ КНИГАТА С РАЗКАЗИ "ШЕПА КЕСТЕНИ" НА СТОЙЧО СТАНЕВ

В Деня на народните будители - 1 ноември, в конферентна зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека "Партений Павлович", Мануела Енчева представи книгата с 12 разказа "Шепа кестени" на нашия съгражданин Стойчо Станев. Една книга за доброто у хората, представено чрез житейските съдби на колоритни добруджанци и видяно с добрите очи на учителя, краеведа и общественика Стойчо Станев.
На събитието присъстваха много учители, гости и приятели на автора, а представянето на книгата беше един своеобразен празник на духа в Деня на народните будители.
Изданието е реализирано отново с помощта на членове на големия му и сплотен род: Мануела Мушанова, Светослав Кьосев, Яна Цветкова, Вяра Цветкова и Владимир Мушанов.

ВИЗИТКА:
Стойчо Станев Стоев e роден на 24 септ. 1938 г. в с. Гърлица, днес в Румъния. След освобождението на Добруджа от румънско робство, през 1940 г. той, заедно с рода си се преселва в с. Сокол, Силистренско. Там Стойчо Станев завършва основното си образование, а през 1956 г. и педагогическото училище в Силистра. През 1963 г. завършва Шуменския педагогически институт и се връща в Сокол, където работи като учител, а по-късно и като директор на училището до 1969 г. По-късно работи като учител по български език и литература в Силистра и завършва трудовия си стаж като възпитател в дом за деца и юноши „Димчо Дебелянов”, където работи от 1992 г. до 1998 г.

В момента има 1464  гости и няма потребители и в сайта