Днес Регионална библиотека "Партений Павлович", получи ценно дарение - книгата "Ивелин Димитров и "Полифония". Песни пред олтара на времето” , с автор Божана Димитрова, издадена по повод 50-годишнината от създаването на хора. Директорът на библиотеката Даниела Недялкова прие дарението от името на доц. д-р Елка Димитрова - дъщеря на композитора, и лично от неговата внучка - Мария Андрю Уилис.

Маестро Ивелин Димитров е роден 1931 година в град Силистра в семейството на музикалния деец Иван Димитров – учител по музика, режисьор на оперети, театрален деец и солист на хор „Седянка” в града и на Елена Димитрова – учителка по пиано.

Ивелин Димитров завършва теоретичния факултет на Софийската музикална академия и композиция при проф. Марин Големинов и след това се посвещава на работата с деца – преподава солфеж на малките певци в хор „Бодра смяна“. Той е композитор на симфонични, камерни, хорови творби, диригент, музикален педагог, създател на камерна капела „Полифония” и неин ръководител в продължение на 40 години. Съставът постига високо професионално ниво и високо признание не само в страната, но и в многобройни задгранични гостувания в Италия, Белгия, Русия, Ирландия, Румъния и др. Съставът и диригентът имат над 20 престижни награди на наши и чужди форуми, в това число и на съборите на хоровете от крайдунавските градове в Силистра. Ивелин Димитров е автор на хорово-инструментални творби, а неговите симфонии "Залезът" и "Дни на жертвоприношение" са с престижни награди от Съюза на българските композитори.   Много от творбите му се изпълняват в чужбина и има редица авторски плочи, издадени от "Балкантон".

През 1991 година маестро Ивелин Димитров става почетен гражданин на Силистра.

Повече за книгата, автора и неговия принос за Силистра и България, може да намерите в отдел „Краезнание” и в Комплексен отдел „Изкуство” в библиотеката.

В момента има 1643  гости и няма потребители и в сайта