В БИБЛИОТЕКАТА ОЖИВЯХА ВЪЛШЕБНИТЕ АКРИЛНИ ЦВЕТОВЕ НА ЕЛЕНА МАРКАРЯН

          В галерията на Регионална библиотека "Партений Павлович", беше открита първата самостоятелна авторска изложба на младата силистренска художничка Елена Маркарян, озаглавена "Силата на цветовете".

          Директорът на библиотеката г-жа Даниела Недялкова, приветства с добре дошли всички приятели, читатели и почитатели на изкуството.
"Платната на Ели са нещо необичайно в обичайното. Уж цветя, а всъщност картина в картината. „Танц на цветовете” а всъщност се появява духът на Дон Кихот; „Ухание на любов”, струящо от пищния букет бели рози... Уж пейзаж, но не само изгрев, а Сътворение на Божествената природа. И, сигурна съм, че ще съгласите – именно експозиционното фоайе на Регионалната библиотека е точното място да разгадаем скритите знаци и декодираме шифъра на Ели Маркарян. За мен е удоволствие да открия изложбата „Силата на цветовете” и да сложим началото на празничните дни на Силистра в галерията на библиотеката"

Изложбата може да бъде разгледана до края на месец септември.

ЗА АВТОРА:

          Елена Маркарян е родена на 23 март 1988 година в град Силистра. Родена е в семейство, в което изкуството винаги е на пиедестал. Внучка е на Артюн Маркарян – музикант и дългогодишен диригент на хоровете „Дунав” и „Седянка”, и Елена (или Лили, както всички я познават) Маркарян – дългогодишна хористка в различни самодейни хорове. Към талантите на фамилия Маркарян е и Лидия Кузманова (сестра на Артюн Маркарян) - солистка на същите хорове и на самодейната оперета, разбира се под диригентството на Артюн Маркарян, както и Лидия Маркарян, която е художествен ръководител на модерен балет „Лиденс”.

          Благодарение на нейният баща Карен Маркарян, който бе дългогодишен сценограф и художник в Куклен театър – Силистра, Елена открива и развива таланта и любовта си към рисуването. Открива магията на акрилните бои, когато живота й се изпълва с щастието да бъде родител и да даде живот. Точно това чувство вдъхновява нейните творби.

В момента има 1320  гости и няма потребители и в сайта