БЪЛГАРСКИТЕ АРХИТЕКТУРНИ ПАМЕТНИЦИ И МАКЕТИ

В галерията на Регионална библиотека „Партений Павлович” са експонирани макети-лауреати на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници и макети” във Варна. Майсторските творби са изработени от талантите на ЦПЛР – ОДК, Силистра с ръководител Вихрен Иванов и участват в библиотечната изложба „Тайните на водната шир”.
„Мелницата” е творение на Дионисий Марков и получава първа награда през 2017 година. Своето вдъхновение Дионисий получава от архитектурния паметник - действащата и до сега мелница от с. Белинци, Исперихско. Строена в началото на ХХ век, тя е „участвала” във филма „Съдията” с Джоко Росич и Георги Черкелов.
Диплом за участие и втора награда от VII Национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници и макети” с тема „Морски фар”, гр. Варна 2018г., е получил Кристиан Светлинов Гешев. Впечатляващата композиция е откупена от Община Варна. С голяма обич е пресътворена секващата дъха красота на морето, възрожденската къща, градинката с цветя и осветяващия мрака Фар.

farmelnitca

Изложбата ще бъде официално представена на 3 юли /вторник/ от 17.00 ч.

В момента има 1657  гости и няма потребители и в сайта