ИНОВАТИВЕН ИЗПИТ ПО ЛИТЕРАТУРА В БИБЛИОТЕКАТА

На 21 юни 2018 г. в Регионална библиотека „Партений Павлович” се проведе заключителният открит урок по „Български език и литература” на гимназисти от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев”.
Единадесетокласници с преподавател г-жа Миролюба Стоянова, представиха своите финални презентации „От Ботев до Дебелянов”. Предварителен жребий е определил изпитния автор и произведения. Учениците бяха спазили изискванията и предварително зададените критерии за структура и съдържание на презентациите. Жанрови особености, образи, герои, мотиви, изразни средства, художествени методи и послания на творбата бяха вплетени в биографичните опорни точки на българските класици.

Изпитната комисия, гостуващите експерти, учители и родители подкрепиха творческия подход на Кристиян, Момчил и Здравко. Блестящите презентации, литературни дарби и презентационни умения на Елеонора за „Пловдив” на Д. Дебелянов и на Христина за Вазовите „Чичовци” бяха възнаградени с овации, високи оценки и аплодисменти.

Така завърши поредната библиотечна мисия на подкрепа, съдействие и приятелство на Силистренската библиотека към гимназистите от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев”, на „Училище в Библиотеката”.

В момента има 1645  гости и няма потребители и в сайта