ДНЕС БЕШЕ ОТКРИТА МЕМОРИАЛНАТА СТЕНА НА СЛАВАТА НА ПАМЕТНИКА НА 31-ВИ ПЕХОТЕН СИЛИСТРЕНСКИ ПОЛК

Екип на библиотеката и млади краеведи от ОУ „Отец Паисий”, водени от г-жа Галина Димова, отдадоха почит към загиналите войни от 31-ви силистренски пехотен полк на официална церемония по случай 9 май - Ден на победата, 73 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.
Днес официално беше открита и осветена Мемориална стена на славата на паметника. На нея са изписани имената на 563 войници и офицери, дали живота си по време на Втората световна война. Мемориалната стена е съставена от 6 части. Цялата композиция е дълга близо 20 метра, а отделните части са с височина от 3 до 3,5 метра. Вляво са изписани имената на загиналите от област Силистра във Втората световна война от други военни части, а вдясно са позиционирани стелите /каменни надгробни плочи с имената на загиналите/, в памет на войните от 31-ви пехотен Силистренски полк.
Проектът е изработен от арх. Мария Друмева. Той е съгласуван с Министерството на отбраната и защитен пред Специализирания експертен съвет по изобразителни изкуства и пред Националния институт за недвижимото културно наследство към Министерството на културата.

В момента има 1651  гости и няма потребители и в сайта