Р Е З У Л Т А Т И
ОТ ТРИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

2 – 26 април 2018 г.

През 2018 г. за тринадесети път Регионална библиотека „Партений Павлович” провежда Национален маратон на четенето. По традиция маратонското четене започва с Деня на детската книга 2 април и приключва на 23 април, когато се чества Денят на авторското право.
Началото поставихме още на 27 март с „Четенето е забавно!” в Детска градина "Добруджа". Приказки четоха 22 души във всички детски градини на Силистра. По желание на малките маратонци, преминахме на гатанки и не бяхме само ние тези, които питаха.
За четвърта поредна година библиотекарите от Детски отдел на Регионалната библиотека отбелязаха деня „Остави всичко друго и чети”. Маратона на четенето приключи на 26 април с най-трудната аудитория – учениците в горен курс.
За втори път през тази година в четенето се включиха нашите приятели от Дом за хора с физически увреждания.
За първи път, а надяваме се, не за последен път, силистренската библиотека излиза извън сградата си, със съвместно четене със студенти и преподаватели от Филиал на РУ "Ангел Кънчев" в Дунавския парк.
В педиатрично отделение на МБАЛ – Силистра, за малките пациенти организирахме развлекателни игри и четене, като част от инициативата с книгодарителница „Библиотека в куфар”.
Своеобразен финал на Тринадесетия маратон на четенето в Силистра постави станалата вече традиция, ежемесечна Читалня в Дунавския парк. Тя ще бъде достъпна за всички жители и гости на града във вечерните часове на всеки последен четвъртък на топлите месеци.
Равносметката на Регионална библиотека „Партений Павлович” от XIII-я Маратон на четенето, е 543 четящи хора срещу 234 от миналата година, 1061 слушатели и над 560 прочетени страници за общо 28 часа и 45 минути.

В момента има 1333  гости и няма потребители и в сайта