РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ” ПОЛУЧИ АВТОГРАФ ОТ СТОЯНКА МУТАФОВА

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова представи пред силистренската публика автобиографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!“, издадена през 2017 г. При гостуването си тя даде специален автограф за читателите на силистренската библиотека.
В книгата Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.
Богато илюстрирана, книгата представя повечето от ролите на легендарната актриса и любопитни случки около постановките, в които е участвала.
В книгата Стефан Данаилов, Любо Нейков, Христо Гърбов, Албена Павлова, Мария Статулова, Богдана Карадочева, проф. Здравко Митков, Йорданка Стефанова, Ирен Кривошиева, Янина Кашева, Ненчо Илчев и още колеги и приятели на актрисата, разказват своите спомени за преживяното със Стоянка Мутафова. Актрисата разказва и за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова, за родителите и учителите си, за приятелите от детството, за трите си брака и как са я променили съпрузите й и още много любопитни истории.
За достойния и смислен живот на Стоянка Мутафова четете в книгата „Добър вечер, столетие мое!“, която може да намерите в отделите на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра.

В момента има 1701  гости и няма потребители и в сайта