На 18 януари 2018 г., в силистренският храм на Мъдростта - Регионална библиотека „Партений Павлович”, гостуваха учениците от XIа и XIб клас на Езикова гимназия „Пейо Яворов”, град Силистра. Преподавателят по български език и литература, г-жа Ваня Игнатова традиционно организира за своите възпитаници и техните родители открити уроци - дискусии в Библиотеката.
Поетичният литературен свят, животът и белетристиката на Патриарха на българската литература Иван Вазов, бяха презентирани по интересен и интригуващ начин от учениците. Акцент беше поставен върху модернизма и национализма на Вазов, върху ценностите и идеалите в живота на Вазов, които и възпитават и днес.
Проблемите в творбите на Вазов и съвременното българско битие, мисията на твореца и отговорността му, както и видеоклипа с речта на Иван Вазов по случай 70-годишния му юбилей, бяха анализирани и дискутирани от учениците и техните гости. Патриархът на българската литература, свидетел на четири войни, присъства по неповторим начин в нашето време, а неговите литературни шедьоври представят България с достойнство в съвременна Европа.
Патос, възхищение, преклонение пред нашия дядо Вазов!

В момента има 1239  гости и няма потребители и в сайта