Рождественски концерт - приказка в съвременен вариант

Случило се на 20 декември 2017 г., във времето на модерният иновационен 21-ви век. Тогава, в малкото красиво градче Силистра, в красивата сграда на мъдростта, наречена Регионална библиотека „Партений Павлович”, в началото на вечерта, започнали да се чуват прекрасни музикални звуци. Кой ли свирел там?! Малчуганите от Музикална школа „Блесинг”, с ръководител Светлозар Христов, били скъпи гости в залата на силистренската библиотека, кръстена на първия библиотекар в града: „Диоген Вичев”. И така концертът - приказка започнал... Най-малката участничка била само на 6 години и свирела на пианото вълшебно.... Най-големият батко пък бил на 15 години, но за таланта и за вълшебството на музиката, възрастта не е от значение. Всички деца се справяли прекрасно с така сложните и объркващи акорди, помощници на музиката. Чаровната Елизабет свирила на пианото красиви мелодии. Обаятелната принцеса Никол в красивата рокля на СНЕЖИНКА, изпълнила песните „Дядо Коледа” и „Снежинка”.
Славен вдъхновил всички с „Рок на ролери”, „Холандски танц”, „Джули, бъди добра” и „Менует”, изпълнени на пиано. Есна развълнува с песните „Сто години” на D2 и „Ветрове” от репертоара на Лили Иванова – примата на българската естрада. Азра представи песните „Мила мамо” от репертоара на Роси Кирилова и „Не ти ли стига”, а на китарата изсвири Буре Бах, „Решавай бързо”. Маги се включи в празника с четири песни. Еля представи три менуета и „Титаник”, Ирена – красиви мелодии, Велимира и Елиф - детски песни за пиано, Стоил - пет малки китарни пиеси, Димитър – три поп мелодии, Бобо – три популярни мелодии, Кристофър - 4 пиеси за класическа китара и пиано. Никола - най-големият батко, представи песента от филма „Десперадо” в испански стил, с променящи се размери и бързо редуващи се музикални тонове, „Del Mariachi” на акустична китара в техника фингерстайл и сложна апликатура.
И така слушателите бяха завладени от еуфорията на испанския темперамент и вдъхновение. Шедьоврите на холандското, руското, българското и филмовото музикално изкуство, претворено от малките музикални таланти, грабнаха публиката и всички се потопиха във вълшебния музикален свят. Сред песничките, изпълнени на пиано, бяха „Хубава си моя горо”, ”У дома часовник трака”, „Тръгнал кос”, „Калинка моя” в руски вариант и още и още много песни, донесли Коледния вълшебен дух, чието присъствие направи децата щастливи, а гостите – по-добри.

В момента има 1322  гости и няма потребители и в сайта