На 23 ноември в конферента зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович", беше представена новата книга на автора Ангел Сотиров "Силуети в здрача". Организатори на премиерата са силистренската библиотека и РСО- Силистра, с председател Петранка Стоянова.
Събитието започна с отдаване на почит с едноминутно мълчание, в памет на загиналите при катастрофата на пътя Шумен - Силистра преди три дни.
Ангел Сотиров представи пред силистренската аудитория най-новата си, седма книга, която включва 26 биографични очерка, три интервюта и два документални разказа. Обект на авторските съчинителни пориви са поети, писатели, композитори, диригенти, учители, изтъкнати дейци на Съюза на слепите в България.
Развълнуван от топлото посрещане, г-н Сотиров сподели пред присъстващите, че е възхитен от организацията, медийната разгласа и вниманието на обществените институции в град Силистра към него.
Той получи поздравителни адреси от областният управител г-н Ивелин Статев, г-жа Цветана Игнатова - директор Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Силистра и г-жа Даниела Недялкова - директор на Регионална библиотека "Партений Павлович".

ВИЗИТКА:
Ангел Славчев Сотиров е роден на 20 юни 1944 г. в с. Васил Левски, обл. Старозагорска. Той е български психолог, преподавател и общественик. Някои свои текстове подписва с псевдонима Евангел Чилингиров. И двамата му родители са потомци на български бежанци от село Караклисе – Димотишко (сега село Мавроклиси – Гърция). Той е по рождение със силно увредено зрение, което постепенно загубва и на 18-годишна възраст е вече сляп. Средно образование завършва във варненската вечерна гимназия, а през 1977 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ завършва психология, през 1995 г. се дипломира и като специализант по тифлопедагогика. От 2002 г. е хоноруван преподавател и консултант в Националния център за рехабилитация на слепи, Пловдив.

В момента има 291  гости и няма потребители и в сайта