На 29.03.2024 г. в Регионална библиотека „Партений Павлович” чл. кор. Иван Гранитски представи своята книга „Енергията на българския дух”, в която авторът „проследява еволюцията на националното чувство в българската литература, анализира го и го тълкува в творчеството на различните български поети и белетристи”. Издателят, писател и журналист Иван Гранитски е автор на над 50 книги с литературна критика, публицистика, поезия. Носител е на много литературни награди, сред които е и националната награда за цялостен принос в националната книжовна култура „Христо Г. Данов”.
Авторът на „Енергията на българския дух” представи и поредиците „Дълг и чест” и „Език свещен”. Словото и книжовният език като част от националната и културна идентичност на българския народ, повишаване езиковата култура на младите поколения, особеностите при писането на детска литература бяха част от въпросите, по които Иван Гранитски разговаря по време на срещата с читателите в библиотеката.
На срещата присъстваха председателят на Общински съвет-Силистра Димитър Трендафилов, зам.-кмет хуманитарни дейности Стилиян Стойчев, творци от литературно сдружение „Реката”, културни дейци, почитатели на творчеството на Иван Гранитски.

В момента има 199  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.