„БЪЛГАРИЯ – ВЕЧНАТА”

ИЗЛОЖБА

НА ВЕСЕЛА ДУМАНОВА И МАРГАРИТА СТОЕВА

На 3 ноември - Денят на българския художник, който се отбелязва за тридесета година на църковния празник на Св. Пимен Зографски - покровител на българските художници, в Регионална библиотека „Партений Павлович” беше открита авторската изложба на Весела Думанова и Маргарита Стоева „България – вечната”. Събитието се реализира в партньорство с Неформална организация „Рицари на доброто” и с участието на Музикална школа „Великов” и Центъра за музика и изкуства „Мегатон”.

Директорът на библиотеката г-жа Галина Раева поздрави художничките Весела Думанова и Маргарита Стоева и подчерта, че картините им са живописен израз на обичта, преклонението и пиетета към Родината.

Живописните платна в различен формат разриват красотата на вечната и любима България, видяна през очите и със сърцата, и пресъздадена с четките на талантливите художнички. В различен творческо-индивидуален стил Весела Думанова и Маргарита Стоева представят обаятелни пейзажи, къщи и църковни средища на духовността – устои на българщината през вековете. Топлите багрите и богатата тоналност на платната им имат дълбоко емоционално въздействие.

Ценителите на живописта могат да се насладят на изложбата във фоайето на първия етаж на Библиотеката до края на месец ноември.

В момента има 173  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.