На 12 септември в Регионална библиотека „Партений Павлович” бяха връчени наградите за отличените творби на участниците в детския конкурс за рисунка „ПРИКАЗКИ С ПОУКИ – П(Р)ОЧИТ НА ДОБРОТО”. На събитието присъстваха заместник-кмет „Хуманитарни дейности” в Община Силистра г-жа Мария Недялкова и представител на евродепутат Емил Радев г-жа Елица Тодорова.

През месец юни Регионална библиотека „Партений Павлович” с подкрепата на евродепутат Емил Радев обяви общински конкурс за детска рисунка „ПРИКАЗКИ С ПОУКИ – П(Р)ОЧИТ НА ДОБРОТО”. Целта на конкурса беше да стимулира въображението, творческата активност, интереса на учениците към книгите, както и навиците им за четене. Да провокира подрастващите да изразяват чрез изкуство своите познания, идеи и емоции, личните си виждания за света на приказките и силата на доброто. Да насърчи учениците да ценят добродетелите и чрез своята креативност да бъдат „посланици на доброто”. И не на последно място да стимулира учениците да посещават библиотеката през свободното си време през ваканцията и да четат повече книги.
В конкурса участваха 59 деца на възраст от първи до четвърти клас. Жури оцени детските рисунки, разделени в две възрастови групи – първи – втори клас и трети - четвърти клас, и избраха творбите, които да бъдат наградени.

Първа възрастова група
I –ва награда - Денислав Бачев
II - ра награда - Божидара Ивелинова Димитрова
III –та награда - Жаклин Галинова Съботинова
Поощрителна награда получи Крисия Владимирова Иванова .

Втора възрастова група
I –ва награда - Сияна Мирославова Димитрова
II - ра награда - София-Елисавета Илкова Илчева
III –та награда - Ивет Христова Куртева

Поощрителната награда във втора възрастова група е за Ива Цонко Цонева.
Всички участници в конкурса получиха грамоти и подаръци.
Приказките, които участниците в конкурса са избрали да прочетат и да нарисуват са „Дядо и ряпа”, „Трите прасенца”, „ Лисицата и гроздето” „Златното момиче”, Лъжливото овчарче”, както и много други.

„Да бъдем отговорни, задружни и добри”, „Когато сме заедно, винаги успяваме”, „Когато си помагаме, можем да се справим с всичко”. Поуките от детския п/р/очит са за добротата, за човечността, за приятелството, необходимостта от сплотеност, разбирателство и задружни усилия за постигане на желания резултат.

Всички участници в конкурса получиха грамоти и подаръци.

В момента има 143  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.