На 14 февруари 2023 г. в Регионална библиотека „Партений Павлович” се състоя заключителната част на Двадесет и второто издание на Националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов”. Началото на конкурса е поставено през 2002 години и той се е утвърдил като поетично събитие с национално значение , в което участват поети от цялата страна.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов, който поздрави участниците и връчи наградите на отличените автори.
Поетичните творби, вдъхновени от темата на конкурса, се оценяваха от жури в състав: Проф.д-р Радослав Радев от ВТУ ”Св.Св. Кирил и Методий”
председател и членове : госпожа Ваня Игнатова – старши експерт по български език и литература , госпожа Мариана Стоянова – потеса, председател на Литературно сдружение „Реката и приятели”.
Първа награда получи г-жа София Милева от гр. Перник за стихотворението „Расо”. С втора награда е отличено стихотворението „Писмо върху сняг” на Ваня Георгиева от гр. Ямбол, а с трета – „Любовта е безстрашна” на Радка Димитрова от гр.Севлиево. Наградата на Литературно сдружение „Реката и приятели” е присъдена на Катерина Ненчева от гр. Видин за стихотворението „Гроздова жажда”.
В зала „Диоген Вичев” дойдоха много гости, избрали в празничния ден да се насладят на романтични стихове за любовта и виното. Приятната атмосфера се допълваше от музикалните изпълнения на деца от Клуб „Амадеус” и „Акустик”.

В момента има 148  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.