На 24 януари се проведе традиционната годишна церемония „Читател на годината”, в която отличихме най-активните читатели на библиотеката. В зала „Диоген Вичев” се събраха читатели, журналисти, общественици и библиотекари. Гости на събитието бяха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам. кмет „Хуманитарни дейности” г-жа Мария Недялкова, директор Дирекция „Хуманитарни дейности” г-жа Цветана Игнатова и сътрудникът на евродепутат Емил Радев г-жа Елица Тодорова.
Годишните награди бяха връчени в 5 различни възрастови групи. Най-активен читател в групата деца до 7 години е Доминик Петков, който е прочел 219 книги. На второ и трето място са Рая Цонева и Константин Златанов.
Във възрастовата категория от 8 до 14 години на първо място с най-много заети книги – 277, е отличен Теодор Стоянов, след него в класацията са Абигейл Алексиева и Сияна Русева. Над 1300 са читателските карти, издадени на деца до 14-годишна възраст през 2022 от библиотеката. Наградите за първите места в двете категории бяха осигурени от Община Силистра и връчени от кмета д-р Юлиян Найденов. Освен наградите от библиотеката и общината всички деца получиха подаръци от Постоянната комисия за борба с противообществените прояви, чийто председател е г-жа Мария Недялкова.
В своята дейност библиотекарите от Регионална библиотека „Партений Павлович” отделят специално внимание и организират разнообразни инициативи за най-малките деца. Всяка година на церемонията се връчва една специално награда – на най-малкия регистриран читател. Симеон Игнатов е бил само на 7 месеца, когато е регистриран през 2022 година и редовно посещава библиотеката за „Часът на приказката”. Симеон получи подаръци от библиотеката и от община Силистра.
Във възрастовата категория на тийнейджърите до 19 години бяха наградени двама читатели Марие-Елизабет Димитрова и Кремена Йорданова. В следващата категория имената на отличените са Лиляна Янакиева, която е прочела 217 книги, след нея са Александрина Николова и Сребрина Харизанова.
За четвърта поредна година безспорен рекордьор с най-много прочетени книги е Румяна Петранова. През годината тя е заела 466 заглавия. Освен награда от библиотеката г-жа Петранова получи подарък от г-жа Елица Тодорова. В класацията за най-много заети книги през 2022г. тя е следвана от Наталия Бабаяшева и Марияна Илиева.
На церемонията поздрави към всички отправиха директорът на библиотеката г-жа Галя Раева, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Мария Недялкова, г-жа Елица Тодорова-сътрудник в Офиса на евродепутата Емил Радев. Специален музикален поздрав поднесоха талантливите сестри от трио "Елмина".

В момента има 145  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.