На 5 и 6 октомври Регионалната библиотека беше домакин на VІІ национална работна среща на изпълняващите методически функции в регионалните библиотеки. Срещата беше открита от г-жа Галина Раева, в. и. д. Директор на Библиотеката, а участниците бяха поздравени от г-жа Цветана Игнатова - директор дирекция Култура в Община Силистра. Поздравителен адрес беше получен и от името на г-н Николай Неделчев - областен управител на област Силистра.

Експертите от големите обществени библиотеки обсъдиха добрите си практики при осъществяване на експертно-консултантската помощ, оказвана на читалищните библиотекари. Методистът на РБ "Христо Смирненски" Маргарита Борисова представи организираната си в автоматизирана база данни пълна информация за читалищните библиотеки от област Плевен, а Петя Маринова от РБ "Христо Ботев" показа на присъстващите новите електрически библиобуси на Видин и Враца, както и т. нар. "Библиокар - библиотека за душата" - мини библиотека на колела. Библиокарът е брандиран стар автомобил, с който библиотекарят на с. Долни Вадин, област Враца разчупва моделът на обслужване и отива при читателите, които са със затруднен достъп до библиотеката. Дистанционно участие взе и методистът на РБ "Захарий Княжески" - Стара Загора с презентация на резултатите от проведения национален онлайн конкурс „За четенето с вкус или как да пържим завистливите езици“ - Кулинарни рецепти от краеведска и художествена литература.

Вторият ден от националната среща премина в обсъждане на практиките при разработване на проекти за регионални дейности, насочени към читалищните библиотеки в страната и обмен на идеи при осъществяване на дейностите.

Срещата завърши с посещение на Меджиди табия, едно от най-знаковите за града ни места, където експерти от Регионалния исторически музей запознаха библиотекарите от страната с историята не само на крепостта, но и на град Силистра.

 

В момента има 132  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.