Регионална библиотека „Партений Павлович” участва във Фестивал на сетивата, който се проведе на 25-ти и 26-ти юни 2022 г. в Дунавски парк – Силистра.

Атракциите, работилниците, щандовете с храни и напитки създадоха феерия от вкусове и наслади. Красивият пейзаж и споделената радост от съвместните игри и забавления придадоха празнична атмосфера и напомниха, че както пишат Доминик Баро и Люк Милар „всеки фестивал е отворена скоба в живота на зрителите, която – стига човек да пожелае - ще остане завинаги открехната към безкрая”.

Библиотекарите от Регионална библиотека – Силистра показаха по атрактивен начин колко важни са за нас сетивата и как благодарение на тях изпитваме различни емоции.

Демонстрация на това, как ни служи едно от петте сетива – допира, беше демонстрирано с „Мистериозна кутия”. Децата трябваше да поставят ръце в кутията и без да гледат, да познаят какъв предмет има в кутията. Играта беше едно от предпочитаните забавления за децата на фестивала, заедно с другите игри, предложени от библиотечните специалисти.

Празникът приключи, а Регионална библиотека „Партений Павлович” спечели много нови приятели. желаещите да заемат книги, да слушат приказки, да творят в библиотечните ателиета и т.н. са много, очакваме ги в библиотеката, където предстоят интересен летен сезон.

В момента има 206  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.