За Регионална библиотека „Партений Павлович” предстои месец, богат на събития, посветени на книгите и четенето. Тези инициативи са свързани с две важни дати – 2-ри април – Международен ден на детската книга и 23-ти април - Световен ден на книгата и авторското право и на превърналия се в традиция Маратон на четенето. Втори април освен Ден на детската книга е и рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен, автор на най-популярните приказки на всички времена. В изложба „Вечните детски книги” ще покажем незабравимите книжки, докоснали всеки от нас. Ще бъдат включени книги на Астрид Линдгрен, Артър Милн, Джани Родари, Карло Колоди, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Валери Петров и много други автори, писали за малките, а и не толкова малки читатели.

На 27 април ще бъде представена пред детска аудитория книгата на Анабел Хихил „Къде живее вятърът”. Увлекателната книжка, полезна и за родители, показва как да стимулираме децата да учат и четат с такава лекота, сякаш ученето е игра. Това е възможно чрез сугестопедичния метод, наричан от специалистите в ЮНЕСКО „най-добрата методика на обучение”. Запознавайки се с приключенията на героите, децата ще играят, ще слушат песнички, ще моделират фигурки на животни. Книжката е красиво илюстрирана, увлекателно написана, затова сме сигурни, че ще бъде интересна на нашите малки читатели.

Следващият автор, с когото ще се срещнем е Ивелина Радионова. Събитието е съвместно с читалище „Пробуда 1940” – с. Калипетрово. Един от най-четените български автори, Ивелина Радионова има издадени повече от десет книги, в които по неповторим начин утвърждава непреходните ценности на българските традиции, на любовта към родното. Книгите „Алтъна” и „На Боянския майстор” са сред най-четените български заглавия от нашите потребители, които ще имат възможност и да се запознаят с авторката.

Отново посветена на Маратона на четенето е една среща с интересен автор – Кремена Йорданова, с която ще обхванем и любимия на тийн публиката жанр фентъзи. Авторката е ученичка в ПМГ „Св.Климент Охридски”, един от най-ревностните ни читатели е и разговорът ще е за вече издадените две книги от поредицата „Корона от алчност”.

По време на Маратона на четенето на всеки посетител ще предложим нещо ново – „Библиотекарите ви препоръчват…”. В торбички ще приготвим книги, препоръчани от библиотекарите и представени с кратко послание. Ако тази инициатива се окаже успешна, може да се помисли и за превръщането й в постоянна услуга.

Ще поканим нашите читатели да направят забавно „меме” – с книга, в библиотеката. Ще гостуваме на детски градини, където ще четем приказки от „Библиотека в кутия". В библиотеката също планираме „час на приказките” – всеки, които желае, може да дойде да чете или да слуша приказки, да разказва, споделя, рисува приказни герои.

В момента има 143  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.