Тази година Регионална бибилотека „Партений Павлович” отбеляза Еньовден с тематична изложба в Дунавския парк. Събитието се състоя на 24 юни и бе част от празничния календар на Община Силистра.

Според Православния църковен календар това е датата на рождението на Св. Йоан Кръстител. Българите наричат празника Еньовден още „Среди лето” или ден на Слънцето, понеже съвпада с лятното Слънцестоене. Според народните вярвания „Слънцето на този ден играе или трепти”, когато изгрява. И който го види при изгрева му ще бъде здрав през цялата година. През нощта преди празника, тревите, билките и водата, придобиват голяма магична лечебна сила.

Лятната феерия на месец юни подсказа на билиотекарите от Силистренската библиотека   да подредят красивата изложба „Цветя и билки”.

Тематично подредените витрини на вторият етаж на библиотеката представят очарователният свят на билките и цветята. Тук присъства Анатомията и морфологията на растенията, които са гениални инженери на природата. Дивата красота представя диворастящите растения в България. Защитените и редки растения например тук са българската водна лилия,и еделвайсът, който цъфти усамотен и със своето очарование спира всеки животворен дъх и поглед.

Съветите на любителя градинар пък упътват как правилно да се грижим за градинските и стайни растения в нашия дом. Богато илюстрованите енциклопедии и Справочници ни въвеждат в света на природната аптека. Лекарствените растения - основа на медицинската лекарствена фармация, са много интересна тематика за настаналите днес необичайни времена.

В момента има 160  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.