Организаторът и спонсор на Благотворителния маратон „Чрез спорт към знание” Александър Тодоров днес подари 130 нови заглавия на Регионална библиотека „Партений Павлович”. Книгите са закупени със средствата, които спонсорите на събитието даряват за всяка направена обиколка /спортно ходене или крос/ от 400 метра в Дунавския парк. Инициативата се проведе на 11.10.2020 година, в нея се включиха 241 човека, които направиха 2482 обиколки по 400 метра, а събраните средства бяха 2482 лева.

Александър Тодоров организира благотворителни спортни събития, чиято идея е да мотивира хората да обръщат повече внимание на спорта и знанието. Спорта е здраве, а знанието – свобода и целта на организатора е да има повече здрави, знаещи и мислещи хора. Посланието на Александър Тодоров към гражданите на Силистра е да посещават Регионална библиотека „Партений Павлович”, да се потопят в океана от знания, да открият своя любим жанр или автор и да дадат пример на хората около тях, които все още нямат регистрация в най-голямата силистренска библиотека.

Читателите ще могат да заемат новите книги от 2 декември и ще ги разпознаят чрез логото на инициативата.

Вече четвърта година каузата на маратона обединява хора от различни поколения, професии, интереси. Общото между тях е идеята за значимостта на книгата и знанието за общността. Показателен е фактът, че през настоящата година, въпреки трудните условия се включиха най-много участници.

Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” изказва своята благодарност на всички – организатори, спонсори, участници- които за поредна година осъществиха благородната инициатива!

Безрезервно застанаха благотворителна инициатива:

ТОП Дизайн, "Лъки Маркет & Склад На Едро", Лев Инс АД, Elica,

Био магазин ЗЕЛЕН, Картрейд Уан ЕООД, Уникато Мебели.

 

 

В момента има 135  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.