Традициите са живи, но се нуждаят от свои пазители

Защо да пазим традициите? Защо да се връщаме към корените и миналото? Прави ли ни това по-модерни? Ако и вие търсите отговори на тези въпроси, посетете Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра и разгледайте изложбата ни „Native Bulgarian – Живи традиции”. Изложбата включва 18 картини и ръчно изработени бижута. Тя е дело на сестрите Иванка и Галина Стойчеви, собственици на арт ателие, в което са дали воля на въображението и уменията си. Завършили са моден дизайн, но не са се ограничили само в изработването на дизайнерски дрехи. Изработват също така бижута и аксесоари от различени материали като полимерна глина, мъниста Тохо и Миюки, естествени камъни, кожа и не на последно място рисуват върху платна, стени и текстил.

В изложбата може да видите така наречените от тях „Брошки за фенове”, изработени от ситни японски мъниста, рисувани тениски с текстилна боя и картини на различна тема. Акцент са ръчно изработените бижута, вдъхновени от красотата на българската шевица.

„Сестри с много таланти” така ги определят техните приятели и клиенти, запознати с творенията им.

Тяхното послание е: „Нека да се радваме на своя род и да ценим тайните му послания, които най-добре се четат с пръстите, докато шият и със сърцата, докато обичат род и Родина.

Който сърце няма род да обича и Родина да люби ….. нека тук да не занича, времето си да не губи и каквото ще да люби”.

В момента има 144  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.