Валентин Събков представи сборника си "Без борба - няма свобода", посветен на 80 - годишнината от Крайовския мирен договор и борбата за свободата на Добруджа. Събитието бе организирано от Регионална библиотека "Партений Павлович" и Областна администрация Силистра.

Историкът Валентин Събков е с алфатарски родов корен, възпитаник е на Великотърновския университет и живее във Варна. Десет години работи над сборника, с принос във военно-историческото наследство на България, проучил ценни документи в наши архиви и в Русия, Румъния и Украйна.

Водещ бе Йордан Георгиев, с интересен анализ на сборника. Поздравления към автора отправиха заместник-областните управители Илиян Великов и Стоян Бонев, зам.-председателят на Общинския съвет Ивелин Неделчев. Кметът на Община Силистра д- р Юлиян Найденов изпрати поздравителен адрес за твореца. Поздравление гостът получи и от д-р Тодор Тодоров – бизнесмен и областен координатор на ПП ГЕРБ, който също има заслуга за възможността авторът да се представи пред силистренската общественост с премиера на своя труд, в който е събрал статии, посветени на борбите за освобождението на Добруджа в периода 1919-1940 г., както и материали по близки до тази тема проблеми. Авторът дари книги на силистренската библиотека.

Следващият проект на Валентин Събков е книга с бележитите личности на Алфатар.

Художествените поздравления към присъстващите бяха от страна на два състава от НЧ "Доростол-1870" - Смесен хор "Седянка" с диригент Лидия Кулева и ФГ "Добруджа" с р-л Пламен Калчев.

 

В момента има 139  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.