ТРЕТИ ВЕСЕЛ КАРНАВАЛ В БИБЛИОТЕКАТА

Днес екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович”, четящите деца на Силистра и техните родители, отпразнуваха заедно, за трета поредна година, Весел библиотечен карнавал и отбелязаха края на красивото и пълно с емоции детско „Лято в библиотеката”. Тази година карнавалът беше посветен на българския приказен разказвач Ран Босилек и носеше името на неговите весели и палави „Патиланци”.

Г-жа Даниела Недялкова – директор на Регионалната библиотека, поздрави малките приятели на библиотеката с Празника и със започващата учебна година и им пожела много успехи, много шестици и много усмивки. Тя призова децата да бъдат все така добри приятели на библиотеката и четенето, защото „с всеки книжен герой могат да преживеят приключения; във всяка книга могат да открият приятел или герой, комуто да подражават в добрите дела; могат да преживеят шеметни космически саги и да разгадаят тайните на черните дупки; да се гмурнат на „хиляди левги под водата”, да надникнат безстрашно във действащи вулкани, да се телепортират в миналото и да променят бъдещето!”

Веселият карнавал продължи с празнични литературни игри и завърши със сладки лакомства. Защото четенето винаги е Празник!

В момента има 1315  гости и няма потребители и в сайта