Откриване на АЕРО БИБЛИОТЕКА в най-новата младежка зона на Силистра

             С „АЕРО читалня" се включи екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович“ в откриването на най-новата младежка зона в Силистра. На 30 юли в „САМОЛЕТА _МЯСТО“ бяха експонирани тематични книги от фонда на библиотеката, които предизвикаха интерес сред любителите на летателни и космически пътешествия. „Паркираният” до реката самолет модел TU-134, използван навремето в Българската гражданска авиация (БГА Балкан), е вече в центъра на облагороденото място за занимания и отдих.
           Ентусиазъм, въображение, сръчност, прагматичност, не бяха достатъчни да преобразят запустялото място около стария самолет „Туполев”. Десетките силистренски доброволци поставиха своя творчески автограф, добавяйки още и обич, и грижа, и съпричастие, и вдъхновение, и креативност и … екипен и творчески дух.
           В smart зоната e най-новата уникална АЕРО БИБЛИОТЕКА на Силистра. Регионалната библиотека дари 40 броя художествена литература - колекция "Световна класика" за четящите силистренци. Д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет-Силистра, също се включи с дарение за новата библиотека. АЕРО БИБЛИОТЕКА-та в Къщичката за книги очаква своите читатели и по-читатели за приятни часове на отмора с книга в ръка.

В момента има 1451  гости и няма потребители и в сайта