На 9 ноември в конферентна зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович", се проведе вечер, посветена на 130-годишнината от рождението на Самуил Маршак - руски писател, който е възпитаник на университет в Лондон, преводач на Шекспир и други английски класици. Богато е творчеството му за деца – приказки, стихове и театрални пиеси.
Това бе първа изява по проект "Твоят час” на   4 „б” клас от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с учители  Маргарита Бончева и Христина Христова, изучащи руски език.
Събитието бе съвместно с представители на Руски клуб Силистра.
Децата четоха, рецитираха стихове, отгатваха гатанки и приказки на руски език. Беше представена презентация за творчеството на Маршак и изложба на книги от фонда на Детски отдел. Ирина Георгиева представи на руски език биографията му. Председателят  на Руски клуб Нина Георгиева прочете приказката „Теремок”, а децата рисуваха моменти от нея. Накрая тя им подари комплект значки, руски книги и лакомства.  Четвъртокласниците бяха поздравени за постигнатите резултати от  г-н Георги Тончев - директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и Нели Стоилова – зам. директор на Регионална библиотека „П. Павлович”.
marshak (2).JPGmarshak (4).JPGmarshak (3).JPG

В момента има 1677  гости и няма потребители и в сайта