Мисия "Динозавър" – уникалното лятно приключение!

Регионална библиотека "Партений Павлович" и Фондация "Приятели на България" организираха на 16 август Втори АРТ ПЛЕНЕР "Мисия Динозавър". Децата видяха атрактивния  макет на динозавър от вида „Велосираптор”, в естествения му размер - 3 х 2 метра. Единственият в страната подобен библиотечен природнаучен музей, се състоя за второ лято на крайбрежната алея край река Дунав, сред разлистената зеленина на най-стария обществен парк в България.

В дните на миналогодишната мисия, децата станаха кръстници на чаровния силистренски динозавър. Те го нарекоха Воелко Хубавелко, като избраха името му да съдържа в себе си определението за биологическия вид,  съчетаха го с приказното фолклорно звучене и добавиха личната си симпатия към атрактивния и забавен динозавър.

В изнесената крайбрежна читалня  на Регионална библиотека „Партений Павлович”,  илюстрованите енциклопедии и 3D-издания на Детския отдел в библиотеката станаха любопитен източник на знания и повод за дискусии при определяне на различните видове динозаври, техните характерни особености, навици и храна.  

За втора година библиотечните специалисти подготвиха за креативни и разнообразни ателиета в сърцето на Дунавския парк.  Децата развихрира въображението си и изобразиха динозаври с помощта на мозайка и брокат, рисуваха с различни техники, оцветяваха гипсови фигурки  и се забавляваха. Най-посещаваните атракции бяха любимото ателие за детско фейс и боди-арт, както и „Търсачи на съкровища”.

Посетителите на арт пленера написаха специалните си пожелания за първия рожден ден на Велко Хубавелко и снимаха с него, за спомен от забавното си лятно приключение.

Мисия „Динозавър” продължава на 17 август /четвъртък/, на същото място – беседките до Природоматематическата гимназия в Дунавския парк, от 17.30 до 19.00 часа. Очакваме Ви!

 

 

В момента има 1154  гости и няма потребители и в сайта