Истински културен празник за читателите и почитателите на Здравка Евтимова беше творческото гостуване на авторката в град Силистра. Срещата е организирана от екипа на Регионална библиотека „Партений Павлович , който подготви презентация за творчеството на Здравка Евтимова.

Директорът на библиотеката Галина Раева представи авторката и подчерта , че творчеството на популярната авторка има огромен принос за българската литература да се говори в десетки страни и Здравка Евтимова е „писателят, който постави България на литературната карта на света”.

Майсторът на перото г-жа Евтимова е автор на много разкази и романи, голяма част от които са преведени и публикувани в над 30 страни и е удостоена с много национални и световни литературни награди.

Един от най-любимите български автори беше посрещната с аплодисменти от многобройната публика. Респект към огромния талант, интерес към творчеството и личността на писателката показаха присъстващите на емоционалната среща. Здравка Евтимова сподели интересни моменти от детството си, от първите литературни опити и създаде топла и непринудена атмосфера.

Здравка Евтимова е преводач и писател, който пише на 5 езика. Тя говори и за богатстото на българския език, за благозвучието му и силата на думите, които могат да ни възвисяват, да ни помагат да постигаме целите си и печелим приятели .

Много от присъстващите почитатели на Здравка Евтимова получиха автографи и се снимаха с авторката.

В момента има 162  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.